Silver Classic alátétfólia

Silver Classic alátétfólia 1/2

SilverFlex 100

Rendeltetése: Kéthéjú hidegtetők keményhéjalása alá alátétrétegként a porhó, por, visszatorlódó csapadékvíz tetőtérbe való bejutásának megakadályozására.
Műszaki adatok:
Tömeg: ~ 95 g/m2
Méret: 1,5×50 fm = 75 m2
Kiszerelés: tekercs
Tulajdonságok: A szőtt, rétegezett polietilén alátétfólia párazáró tulajdonsága miatt nem fektethető közvetlenül a hőszigetelésre. Az egyéb nedvességre érzékeny szerkezetekkel csak kis felületen érintkezhet. Kettős légrés kialakítása szükséges. Az időjárás hatásainak szabadon kitenni 4 hétnél tovább nem szabad!

YellowFlex 100

Rendeltetése: Kéthéjú hidegtetők keményhéjalása alá alátétrétegként a porhó, por, visszatorlódó csapadékvíz tetőtérbe való bejutásának megakadályozására.
Műszaki adatok:
Tömeg: ~ 100 g/m2
Méret: 1,5×50 fm = 75 m2
Kiszerelés: tekercs
Tulajdonságok: Kétrétegű polietilén mikroperforált hálóerősítésű sárga alátétfólia zöld csíkkal. Párazáró tulajdonsága miatt nem fektethető közvetlenül a hőszigetelésre. Az egyéb nedvességre érzékeny szerkezetekkel csak kis felületen érintkezhet. Kettős légrés kialakítása szükséges. Az időjárás hatásainak szabadon kitenni 4 hétnél tovább nem szabad!

Tetőfedési alátétfóliák alkalmazástechnikai útmutatója

Felhasználási terület

A tetőfedési alátétfóliák kéthéjú hidegtetők keményhéjalása alá alátétrétegként építhetők be, mely a porhó, por, visszatorlódó csapadékvíz tetőtérbe való bejutását korlátozza, illetve akadályozza meg.

Alkalmazásnál az alábbiakat kell betartani:
  • Az alátétfóliát a fa fedélszerkezet szarufáinak tetejére szegezéssel kell rögzíteni minimum 2 cm-es belógással. A szarufára rögzítést végigfutó rögzítő – távolságtartó ellenléccel kell biztosítani.
  • Az alátétfólia a hőszigetelésre közvetlenül nem építhető be. Az alátétfóliát az eresztől indulóan, a szaruállásokra merőlegesen kell fektetni. Az átfedéseket 10 cm átlapolásokkal kell biztosítani. Az alátétfóliát szarufára történő kivitelezésnél csak a szarufák fölött lehet toldani.
  • Az eresznél az alátétfóliát úgy kell kialakítani, hogy az esetlegesen azon kifolyó csapadékvíz, csurgalékvíz a homlokzatot, ereszt, párkányt nem áztathatja.
  • Az alátétfóliával készülő tetők átszellőzésének lehetőségét a keményhéjalás és az alátétfólia, valamint a fólia és az alkalmazott szigetelőanyag között is ki kell alakítani és a megfelelő mértékű átszellőzést minden légrétegnél biztosítani kell.
  • A tetőfedésen átvezetett kémények, szellőzők stb. fémlemez-szegélyezéssel készülő szerkezeti kialakítása esetén az alátétfóliát a fémlemez-szegély tervezett magasságáig fel kell vezetni és azt a mechanikai módon, vagy ragasztással kell rögzíteni.
  • Az alátétfóliát a tetőfedés fémlemez kiegészítő szerkezetei alatt is át- illetve fel kell vezetni.
  • Az alátétfólia kivitelezését úgy kell megtervezni, szervezni, hogy a tető teljes lezárásáig a szél a fólia alá kapva azt ne károsítsa.
  • Az alátétfólia beépítését követően legfelejebb 1 hónapon belül a keményhéjalást is el kell készíteni. Az alátétfólia önálló fedésként nem alkalmazható!
Tűzveszélyesség

A tetőfedési alátétfóliák a mérsékelten tűzveszéleyes „D” osztályba tartoznak.